Mashos far: Hvorfor tog de sig ikke af hende?

De biologiske forældre til adoptiv-barnet Masho, der de seneste dage har været årsag til voldsom debat efter tv-udsendelsen "Adoptionens Pris" fortæller nu til TV 2 / NYHEDERNE, at de er bekymrede for deres datter og faren vil gerne have hende tilbage.

Faderen Hussen Immishu er ivrig efter at fortælle, hvor meget han ønsker at han ikke havde været nødt til at slippe de to børn. Han siger, at adoptivmoderen i Danmark har gjort Masho fortræd.

"Jeg er den biologiske far. Og jeg ville blive glad igen, hvis jeg kunne fĂĄ lov at tage mig af mit eget barn," siger Mashos far Hussen Immishu.

Han har set udsendelsen, og kan ikke forstå, hvorfor Mashos adoptivforældre handler som det fremstilles i filmen.

"Barnet kom jo fra et andet land. Moderen skulle have været meget mere kærlig. Hvorfor tog hun sig dog ikke mere af barnet?" siger han.

Svært at sende Masho tilbage

Det har været forslag fremme om, at imødekomme faderens ønske og sende Masho retur til forældrene, men det er ikke så nemt at gennemføre.

Ifølge Trine Hede, kontorchef i Ankestyrelsen, kan myndighederne ikke bare uden videre gå ind i en adoptionssag og få et barn sendt tilbage.

"Man kan ikke bare sende børn tilbage. Når en adoption er gennemført, sker der et fuldt familieskifte. Juridisk er det at sidestille med, at adoptionsforældrene havde fået barnet selv," siger hun til tv2.dk

"Hvis en adoption af et barn skal ophæves administrativt, skal der være enighed blandt alle parter og hvis ophævelsen skønnes at være bedst for barnet. Hvis der ikke er enighed, bliver det et domstolsanliggende, og her er der nogle ret strenge betingelser," siger hun.