Sociale medier redder de danske betadværge

Spiludviklerne i det unge danske firma Betadwarf var ved at løbe tør for penge. Det ville betyde, at deres arbejde var spildt, og det spil, de havde satset alt på, ville gå i vasken.

"Vi kunne have gået på jagt efter en investor, men de tænker kommercielt og vil forsøge at få indflydelse på den kreative proces, og det er ikke det, vi vil," forklarer Betadwarfs direktør Steffen Grønning til tv2.dk.

Derfor valgte de i stedet at forsøge at indsamle penge via såkaldt crowd fundraising på Kickstarter.com, der hjælper små virksomheder med at få penge til kreative projekter. Udfordringen var klar: Betadwarf har fire måneders udviklingsarbejde af spillet Forced tilbage, men ingen penge. Derfor skulle de indsamle 40.000 dollars.

Lignede en fiasko

Indsamlingen blev sat i værk sidst i oktober, og længe så det ud til, at pengene ikke ville komme i hus. Kickstarter fungerer sådan, at de beløb folk donerer først bliver trukket på deres konto, hvis indsamlernes mål opnås. Det betyder, at hvis Betadwarf ikke nåede deres 40.000 dollars, ville de ikke få så meget som en cent.

Så fik de en lys ide. En engelsksproget tegneserie, der fortalte firmaets historie, og om hvorfor de samlede ind blev produceret, og sendt ud på de sociale medier. Og så gik det stærkt.

"For otte dage siden troede jeg ikke rigtig på det, men så gik det viralt og lige pludselig var den set af 80.000. Internettet er en speciel størrelse," fortæller Steffen Grønning.

Måtte gemme sin iPhone

Steffen Grønnings iPhone vibrerer hver gang, der var et bidrag på kickstarter, og i nat måtte han lægge den ned under en pude. I morges kl. 6 kunne han så se, at pengene var hjemme:

"Det var en kæmpelettelse. Jeg stod oppe på første sal i det hus, vi bor, og selvom folk skal kunne sove til kl. 9, måtte jeg bare råbe, at den var der."

Boede på universitetet

Det med at bo sammen er ikke noget nyt for folkene i Betadwarf. Faktisk havde de en periode på syv måneder, hvor de boede på universitetet, indtil det gik op for ledelsen, at de var flyttet ind, og så blev de unge computerentusiaster sat ud.

Fik 4000 dollars for toiletbillede

Donorerne på kickstarter.com kan vælge mellem forskellige gaver til gengæld for deres bidrag. For sjov havde Betadwarf udbudt, at man kunne få et spil, samt et billede af sig selv og et citat hængt op ude på deres toilet for 4000 dollars.

"Det havde vi ikke lige regnet med, men det var der en rig amerikaner, der gjorde. Det billede kommer nok til at blive en del af vores firmakultur en del år frem," siger Steffen Grønning.

.