Nyheder

Raser over adoptions-dokumentar: Stakkels, stakkels lille Masho

TV2 dokumentaren "Adoptionens Pris", der blev vist mandag aften kl. 20.00 på TV2, har affødt ikke bare tusindvis men også meget voldsomme og følelsesmæssige reaktioner.

På TV2s Facebookside er der nu over 600 brugere, der har kommenteret på dokumentaren.

For Mashos åbenlyse ulykkelige tilværelse i Danmark, efter adoptionen fra sine biologiske forældre i Etiopien, har berørt og ramt danskerne dybt:

Dybt, dybt rystet

"Jeg er - som næsten alle andre hér (og alle de, der i hele Danmark har siddet og set udsendelsen) - dybt, dybt rystet!", skriver Yvonemai Jensen på TV2s Facebookside.

Mange brugere er vrede, forargede og rystede over de danske adoptivforældres håndtering af Masho.

"Sad sgu også og fik en masse ubehagelige tics over den danske adoptiv mor. Magen til kynisk og empati forladt person skal man da lede længe efter, stakkels lille pige," skriver Bjarke Søren f.eks.

Bliver hun lykkelig af at komme tilbage

Men også mange brugere stiller spørgsmålet, om Masho ville blive lykkeligere af at komme tilbage til Etiopien:

"Når der nu står "at hun ikke blev lykkelig i danmark" betyder det så at hun er tilbage hos hendes rigtige forældre som kan give hende masser af kærlighed, kys og kram?," spørger Krestine Taaning Hansen.

"Nødvendigt v står frem" De danske adoptivforældre siger til avisen BT., at de godt kan forstår de mange hårde reaktioner:

"Det kan godt være, at vi får nogle tæsk nu. Men det er der mange gør, når de står frem med noget", siger hun til avisen.