Nyheder

EL-politiker: Jeg kneb en tåre for Masho

TV 2's dokumentar "Adoptionens Pris" om den adopterede pige Masho er gået lige i hjertet på flere politikere, der på tværs af partifarve nu efterlyser blandt andet bedre rådgivning til adoptivforældre.

"Det er en utrolig tragisk historie, og jeg må indrømme, at jeg kneb en tåre undervejs. Vi skal have kigget på hele systemet, når det gælder adoption - adoptivforældrene skal have bedre rådgivning, og så mener jeg, at vi må have et tilsyn, som er vores øjne og øre i det land, hvorfra børnene kommer," siger Pernille Skipper, der er socialordfører fra Enhedslisten til TV 2.

Samtidig mener Pernille Skipper, at man nu må se på, om man helt skal stoppe for adoptionen fra Etiopien:

"Vi har eksempler på korruption og forældre, der bliver lokket og presset," siger hun.

Er godkendelsesproceduren god nok?

På samme måde vil familieordfører for Venstre, Louise Schack, nu tage sagen op med socialminister Karen Hækkerup (S):

"Er godkendelsesproceduren for adoptivforældre god nok? Har adoptivforældrene fået god nok rådgivning? Og så ville det være naturligt at kigge på, om nogle børn f.eks. er for gamle, når de bliver bortadopteret," siger Louise Schack til TV 2.

"Skal finde ud af, hvad jeg kan gøre nu"

Karen Hækkerup skriver på sin profil på Facebook, at "vi har ændret reglerne generelt vedr. Etiopien."

"Og så skal jeg finde ud af, hvad man kan gøre nu. Jeg er altså på sagen. Det er en meget bevægende film," skriver ministeren.

tv2.dk arbejder lige nu på at få en kommentar fra Karen Hækkerup.