Nyheder

Virksomheder dumper affald i danske skove

Hver dag sker der mindst én større aflæsning af erhvervsaffald, mener Dansk Skovforening.

Murbrokker, gipsplader og slagteriaffald. Det er blot noget af det, som hærger mange af de danske skove i stor stil, skriver Jyllands-Posten.

- Vi har en klar fornemmelse af, at problemet med erhvervsaffald i skovene er værre end nogensinde.

- Vi hører meget mere om det fra vores medlemmer, og jeg vil vove at påstå, at der sker mindst én større aflæsning af erhvervsaffald hver dag, siger Martin Einfeldt til avisen.

Han er kommunikationschef i brancheorganisationen Dansk Skovforening, der har 550 skovejere som medlemmer og dækker 150.000 hektar skov i Danmark.

En lang række skovrepræsentanter bekræfter over for Jyllands-Posten, at problemet med erhvervsaffald har nået sit foreløbige højdepunkt, og at det er byggeaffald, der ligger mest af i skovene.

1. januar i år trådte en ny erhvervsaffaldsordning i kraft, og den gjorde, at virksomheder selv skal tilmelde sig og betale en kommunal genbrugsstation for at komme af med sit affald.

Tidligere var virksomhederne tvunget til at betale, men nu er det altså blevet frivilligt, og den ændring kan være årsagen til det stigende problem med erhvervsaffald i skovene, mener Dansk Skovforening, der støttes af organisationen Hold Danmark Rent.

- Det er i dag for nemt at komme af med sit affald i naturen, og den nuværende tilmeldeordning for virksomheder kan friste svage sjæle til at gøre det nemme, som også er gratis, siger Anne Holm Hansen, direktør i Hold Danmark Rent, til Jyllands-Posten.

/ritzau/