Nyheder

Måtte ikke amme på spisested i Tivoli

En tur i Tivoli endte i går eftermiddags som en dårlig oplevelse for en 35-årig mor, der sammen med en veninde var taget i Tivoli for at se Halloween-udsmykningen med deres to små døtre.

Kvinderne og deres børn måtte nemlig forlade et spisested i Tivoli midt i deres måltid, fordi den 35-årige Brisa Hansen ammede sit seks måneder gamle barn.

"Så kun flæskestegssandwich til 55 kr."

Brisa Hansen fortæller til tv2.dk, at kvinderne var gået ind på spisestedet "Tivolis Bodega og Vinstue" i går ved 15-tiden for at få noget at spise:

"Vi så ikke, at det var en bodega og vinstue - kun at der var flæskestegssandwich til 55 kroner, at der foran restauranten var mange børnefamilier, og at stedet indenfor lignende en almindelig restaurant med borde og sofaer," fortæller Brisa Hansen.

"Det, der kan du godt pakke væk"

Under maden blev hendes seks måneder gamle datter sulten, og under et tørklæde ammede hun derfor sit barn:

"Der sidder ingen indenfor, og der er helt mørkt i det hjørne, hvor vi sætter os, så jeg tænker, at det er i orden. Man kan kun se mine datters ben under tørklædet. Flere tjenere går forbi, men pludselig kommer der en mandlig tjener over og siger: Det, der kan du godt pakke væk," fortæller hun.

Føler sig ydmyget

Brisa Hansen siger til tv2.dk, at hun aldrig var gået ind på spisestedet, hvis hun havde set, at det var en bodega, men at hun føler sig ydmyget over tjenerens grove tone:

"Jeg kunne godt have lavet en scene, men jeg blev simpelthen så ydmyget. Samtidig kan man jo ikke fortælle en seks måneder gammel pige, hvorfor hun ikke må få mere mad, så vi gik uden at spise vores mad færdig," siger Brisa Hansen.

Har slettet opslag på Facebook til Tivoli

Efter oplevelsen skrev Brisa Hansen på Tivolis væg på Facebook, fordi Tivoli efterlyser ris og ros - noget hun nu har fortrudt, fordi hendes opslag har skabt en voldsom debat:

"Jeg har slet ikke lyst til at skabe sådan en polemik. Jeg synes bare, det var for dårligt at blive udsat for sådan en behandling i en familiehave," siger hun.

Hun understreger, at de to veninder meget gerne vil følge reglerne:

"Men spisestedet havde kun et skilt om, at man ikke måtte have barnevogne med ind. Hvis de ikke vil have amning, hvorfor sætter de så ikke et skilt op. Samtidig sad der andre børnefamilier, og det var højlys dag, så jeg troede virkelig, at det var i orden," siger hun og fortsætter.

"Samtidig så tjeneren, da vi gik ind, at vi havde to små børn på armen - han kunne jo bare have sagt det til os."

"Nu vil jeg amme mit barn i fred og ro"

Brisa Hansen har nu slettet sit opslag på Facebook og skriver i den forbindelse:

"Havde slet ikke tænkt mig, at det skulle udvikle sig til en gang mudderkastning. Beklager, hvis nogen har følt sig stødt eller svinet til - det var bestemt ikke meningen. Nu vil jeg amme mit barn i fred og rette opmærksomheden mod hende."

Tivoli: Alle - også ammende mødre - er velkomne

Tivoli beklager, at Brisa Hansen har haft en dårlig oplevelse i den gamle have.

"Vi gør alt for at undgå lignende oplevelser i fremtiden. Tivoli er for alle - det gælder også ammende kvinder. Men når man sidder på en beværtning eller en restaurant, så laver de reglerne for deres klientel. Og det pågældende sted har oplevet, at gæster har forladt stedet, fordi nogen har siddet og ammet," siger Simon Verheij, som er kommunikationsmedarbejder i Tivoli.

Tivoli har ammesteder i haven, men det var Brisa Hansen ikke klar over.

Tv2.dk ville også gerne have haft en kommentar fra "Tivolis Bodega og Vinstue" om spisestedets holdning til ammende kvinder, men personalet har ingen kommentarer og henviser i stedet til Tivoli.