Nyheder

Nordjyske fuglekiggere stødte ind i vild ulv

En gruppe ornitologer på udkig efter havørne ved Nors sø ved Nationalpark Thy fik i stedet øje på et helt andet rovdyr, nemlig en ulv.

Gennem kraftige teleskoper kunne de se ulven på mere end 500 meters afstand i den del af nationalparken, der er lukket for mennesker. Norsk ulveforsker bakker billedmaterialet op.

En af deltagerne i ekskursionen, Kim Frost, fortæller:

"Jeg havde lige sat mit teleskop op, og stod og afsøgte området, da der pludselig kom en ulv gående. Den så ganske frisk og afslappet ud, og da jeg har set ulve før i Polen og Sverige var jeg faktisk ikke i tvivl om, at det måtte være en ulv."

Kim Frost fik pejlet de andre ornitologer ind på ulven, og kort efter stod de alle og fulgte den. Hvis det virkelig er en ulv, er Kim Frost ganske stolt af at have fotograferet den, da der aldrig er fotograferet vilde ulve i Danmark af den simple grund, at de blev udryddet før fotografiet blev opfundet.

"Efter at have fortalt i ornitologkredse om ulven, er jeg efterfølgende blevet kontaktet af en naturfotograf, der tidligere i år så ulvespor i området. Han ville dog ikke sige det til nogen, da han frygtede at blive til grin," fortæller Kim Frost, og forklarer at ulven også bevægede sig i luntende pasgang, som er en særlig gangart for ulve.

I et forsøg på at få bekræftet observationens autenticitet, sendte Kim Frost sine billeder til den norske ulveforsker, Runar Næss, der i en mail konkluderer, at det er en ulv, man ser på billederne.

Hvor ulven kommer fra er en stadig en gåde, da ingen zoologiske haver eller dyreparker melder om manglende ulve.

De nærmeste vilde ulve lever i Nordtyskland. Ulve er kendt for at kunne vandre over 1.000 km. så det er ikke usandsynligt, den har taget turen fra grænsen op gennem Jylland.

I så fald kan den bare indrette sig i Nationalpark Thy, da den så er beskyttet af Bonnkonvetionen.