Nyheder

Helle T: Vi er allerede godt i gang

De nye SF-ministre, Holger K. Nielsen og Annette Vilhelmsen, mødte til formiddag op på Amalienborg sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt for at møde dronningen og prins Henrik.

Efter et kort møde med dronningen blev de nye ministre præsenteret for pressen og de fremmmødte på Amalienborg.

Helle Thorning sagde efter mødet:

"Det er rigtigt dejligt. Vi er allerede godt i gang. Jeg er overbevist om, at vi får et godt samarbejde."

Hun afviser, at regeringen er blevet mere rød med den nye partiformand og de nye ministre.

"Vi har den samme regering, men vi er tre forskellige partier. Det, vi er overbevist om, er, at vi bliver stærkere sammen," siger Helle Thorning-Schmidt.

Også Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen er spændte på det nye samarbejde.

"Det er spændende at stå her med statsministeren. jeg er overbevist om, at vi har en stærk regering," sagde den nye skatteminister Holger K. Nielsen efter besøget hos dronningen.

Skiftedag i SFs ministerier

Annette Vilhelmsen overtager selv posten som erhvervs- og vækstminister fra Ole Sohn, som selv har valgt at gå af som minister. Holger K. Nielsen, som selv har været formand i SF får nu comeback som skatteminister - en post han overtager fra Thor Möger, som har siddet på posten i godt et år.

Holger K. Nielsen overtager også Mögers plads i SFs økonomiudvalg, som tilrettelægger regeringens økonomiske politik.

Inden køreturen gik fra Christiansborg til Amalienborg sagde den nye skatteminister:

"Jeg bliver SF's repræsentant i de økonomiske forhandlinger. Vi accepterer fuldt ud regeringsgrundlaget. Det ligger fast," sagde han til TV 2 News, og betegnede køreturen til Amalienborg, som den vigtigste i hans politiske karriere.

Flere interesserede borgere var mødt op på Amalienborg for at se de nye ministre ankomme.

Senere på dagen holder Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og Annette Vilhelmsen pressemøde på Amalienborg. Også overdragelsen af skatteministeriet samt erhvervs- og vækstministeriet sker senere i dag.