Nyheder

Qvortrup: Sass står styrket tilbage

"Den sag får et mere og mere kummerligt præg, og det er ikke nødvendigvis et problem for Henrik Sass Larsen".

Sådan lyder vurderingen fra TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup, efter det er kommet frem, at det var den tidligere socialdemokratiske byrådspolitiker i Køge, Nils Gisli, der tog et billede af Henrik Sass Larsen i selskab med en rocker på en beværtning i byen i maj 2011 og siden sendte det til BT. Det kommer frem i Danmarks Radios program "Hængt ud på forsiden" i aften klokken 20.

Kostede en ministerpost

Spekulationerne gik højt i forhold til Henrik Sass Larsens eventuelle forbindelser i den kriminelle underverden, da det siden kom frem, at PET ikke kunne sikkerhedsgodkende den socialdemokratiske toppolitiker - blandt andet på grund af det famøse billede.

Sagen kostede Henrik Sass Larsen en ministerpost i regeringen, og han måtte tage plads blandt de menige socialdemokratiske folketingsmedlemmer for en stund.

"Han blev jo nærmest opfattet som et fuldgyldigt medlem af HA, da sagen kørte på sit højeste sidste år, men nu er der efterhånden ved at indfinde sig et noget andet billede af Henrik Sass Larsen og hans rolle i sagen," siger Henrik Qvortrup.

"Behandlet uforståeligt hårdt"

Den politiske kommentator vurderer, at det, der begyndte som en regulær møgsag for den socialdemokratiske politiker, kan ende med at Sass Larsen står styrket tilbage.

"Jeg synes, man må sige, at Sass er ude på den anden side af den sag. På den korte bane kostede det ham en ministerpost i regeringen, men på den lange bane vil sagen blive husket for, at der her var en mand, som blev behandlet uforståeligt hårdt," siger Henrik Qvortrup.