Nyheder

Mobning af 16-årige Fie fortsætter

Den 16-årige pige Fie Laursen er i dag på manges læber, efter hun i går stod frem i TV 2 | NYHEDERNE og fortalte, hvordan hun oplever at blive mobbet på internettet.

Og netop på nettet har mange unge i dag skrevet om Fie Laursen på Facebook eller Twitter. Men mobningen - som Fie Laursen netop står frem om for at sætte på dagsordenen - fortsætter.

På Twitter skriver Nanna Maria Greising således:

"Så hold dog kæft, Fie Laursen! Du er selv skyld i, at folk ser sådan ned på dig, fordi du er sådan en medieluder."

Julie Degn opfordrer til ikke at lave statusser om, hvor meget "du elsker Fie Laursen," mens Sarah skriver:

"Fie Laursen har lige været i nyhederne. Har set hvor grimt hun selv skriver til folk, men det siger hun jo ikke på tv. Kvalmende."

Lisette Melgaard konstaterer kort og godt: "Kan ikke lide Fie Laursen."

"Skaber kendistilværelse som mobbeoffer"

På Facebook skriver Frederik Fredensborg, at Fie Laursen har været mindst lige så ond ved andre:

"Alle skriver statusser om Felix, ingen lagde mærke til at hende der Fie Laursen var i nyhederne. Hun har det så hårdt - jajajajaja. Hun har været mindst lige så ond ved folk, som folk har været ved hende. Synes det er noget opblæst fis."

Stefan Tamstrup Pedersen mener, at Fie Laursen har skabt sig en kendistilværelse ved at fremstå som mobbeoffer. I sit indlæg på Facebook skriver han blandt andet:

"Det er simpelthen ufatteligt, at medierne bliver ved med at køre med på denne historie. Den har absolut intet med mobning at gøre, hvis det var således, så ville hver eneste kendis i denne verden være et mobbeoffer. Denne Fie Laursen har skabt sig en kendistilværelse og en hel identitet ved at fremstå som et mobbeoffer, hvilket hun har brugt til promovering af bl.a. en modeblog og til at skabe sig en kendistilværelse, med premierer, gaver, en tur i medierne osv," skriver han.

Han skriver videre:

"Hun kan tydeligvis ikke skelne mellem "mobning" fra tredje part, som alle der stikker næsen frem må leve med, og mobning, der kommer fra en inderkreds af klassekammerater m.v., som naturligvis er helt uacceptabelt."

"Jeg synes, at Fie er en helt"

16-årige Fie Laursen fortalte i går til TV 2 | NYHEDERNE, at hun tit bliver kaldt fed, grim, klam, en luder og en taber.

Hun har lagt en video på YouTube, som beskriver livet med mobning - lidt i stil med en YouTube-video fra en 15-årig canadisk pige, Amanda Todd, der efter flere års mobning på nettet endte med at tage sit eget liv.

Mange roser dog også i dag Fie Laursen for at turde stå frem. På Twitter er det dog især voksne, der roser, mens de unge fortsætter den hårde tone.

Martin Hjort skriver således:

"Synes at Fie Laursen er en helt. Håber - måske lidt naivt - at mobberne indser, at det er dem, der er nogle kæmpe tabere."

Nanna Maria Greising har efter artiklens offentliggørelse henvendt sig til tv2.dk. Hun har efter sin kommentar på Twitter undskyldt til Fie Laursen både på Twitter og i en mail. Hun siger, at det ikke var meningen at mobbe Fie Laursen - eller at kommentaren var ment så grov, som den fremstår på Twitter.