Nyheder

KMD er solgt til stor kapitalfond

KMD - det tidligere Kommune Data - har fået nye ejere. ATP og kapitalfonden EQT har solgt KMD til den globale kapi-talfond Advent International. Hverken køber eller sælger oplyser salgsprisen.

"KMD har en førende position i Dan-mark, som har en af de mest avancerede offentlige sektorer hvad angår indfø-relse af it og initiativer inden for digital forvaltning," siger John Woy-ton, direktør i Advent International om købet.

De nye ejere har bedt den nuværende ledelse i KMD om at fortsætte.

Direktør Lars Monrad-Gylling ser frem til de nye udfordringer:

"Vi er rigtig glade for og stolte over, at Advent International ser et stærkt potentiale i KMD. Vi ser med vores nye ejerskab rigtig gode muligheder for at vokse yderligere," siger Lars Monrad-Gylling.

Lars Monrad-Gylling understreger, at selv om der nu sker et ejerskifte i virksomheden, laves der ikke om på, at KMD er en dansk it-virksomhed.

"KMD er fortsat en danskbaseret virksomhed med hovedsæde i Danmark og med dansk ledelse. Men vi får selvfølgelig tilført mere international erfaring med de nye ejere, og det vil styrke KMD," siger Lars Monrad-Gylling i en pressemeddelelse om salget.

Det var Kommunernes Landsforening, der var ejere af KMD frem til 2009. Og i de seneste år er it-selskabet gået fra offentligt til privat ejerskab.

KMD er i dag den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af forretningen er egen softwareudvikling. I 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer.

Det er også KMD’s softwaresystemer der blandt andet står for administration af skoler til afholdelse af folketingsvalg i Danmark.

KMD har en årlig omsætning på mere end fire milliarder kroner og har omkring 3400 ansatte.