Nyheder

Ole Sohn stopper som minister

Den kommende SF-formand skal finde ny erhvervs- og vækstminister. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har nemlig besluttet at stoppe i politik ved næste valg, skriver Jyllands-Posten.

Dermed gør Sohn det også klart, at SF's nye formand kan disponere over hans ministerpost, når det nye SF-hold skal sættes.

"Når der nu skal vælges ny leder, så synes jeg, at det er mest fair at sige, at jeg stopper med udgangen af denne valgperiode," siger Ole Sohn til avisen.

"Det er et signal til de to kombattanter om, at når de nu skal bygge fremtidens hold op, så giver det god mening at se på, hvem der er med efter næste valg," tilføjer ministeren.

Altså har Ole Sohn med sin beslutning om ikke at genopstille også truffet en beslutning om, at han ikke ønsker at fortsætte som minister, skriver Jyllands-Posten.

Siden SF's formandsvalg gik i gang for fem uger siden, har der været spekuleret i, at Ole Sohn risikerede en fyring, når en ny SF-formand skulle sætte sit hold.

Men Sohn afviser, at han blot forsøger at komme en forestående fyring i forkøbet.

"Jeg ved ikke helt, hvad forskellen er. Man er jo kun minister, så længe statsministeren eller den formand, der bliver valgt, synes, at man skal være det," siger han til avisen og understreger, at han trods alle spekulationerne har "sovet roligt om natten".

Den 58-årige Ole Sohn vil have mere tid til sig selv og familien, og så vil han tilbage til sin virksomhed, Forlaget Sohn, som han måtte trække sig ud af, da han blev minister den 3. oktober sidste år.

SF vælger ny formand lørdag, og der ventes en ministerrokade i begyndelsen af næste uge.

Hvis favoritten Annette Vilhelmsen vinder formandsvalget, er det sandsynligt, at hun selv overtager Sohns post i Erhvervs- og Vækstministeriet, skriver Jyllands-Posten. Som erhvervsordfører er hun nemlig kendt med området.