Nyheder

Vestas truer Storbritannien

Vestas, Siemens og flere andre globale spillere på vindmøllemarkedet truer nu med at trække stikket på deres grønne investeringer i Storbritannien, der anses for at være et af klodens største markeder for hav- vindmøller. Det oplyser kilder over for TV 2 Finans.

De syv selskaber har i et brev til flere britiske topministre truet med at stoppe investeringerne i især hav- vindmøller, hvis der skæres i støtten.

Og det er netop hvad de britiske politikere har planer om.

Til gengæld har den engelske finansminister Osborne stillet den engelske gasindustri i udsigt at den kan få skattelettelser.

Udover Vestas og Siemens er det vindmølleproducenterne Alstom, Areva, Mitsubishi, Doosan og Gamesa, der står som afsendere af brevet.

Producenterne skriver blandt andet: "Historisk har Storbritannien draget nytte af at have været kendt som et land med lav politisk risiko for energiinvesteringer. At underminere dette omdømme kan have skadelige konsekvenser for omfanget af fremtidige investeringer i den britiske energisektor." Ifølge Jyllands-Posten har Vestas aflyst sine planer om at bygge en facilitet i Sheerness i Kent, og Doosan har afblæst byggeplaner i Skotland.