Nyheder

Skat fandt mand i papkasse-hule på Fyn

Skat på Fyn har valgt at gå videre til Center for Menneskehandel, efter at en landsdækkende kontrolaktion natten til fredag afslørede elendige forhold i et fynsk bageri, skriver Fyens Stiftstidende.

Under kontrolaktionen, der blev gennemført i samarbejde med politiet og en række andre myndigheder, var bageriet rømmet, da man kom ind. Men brødet var stadig varmt, og bollerne stod til hævning.

Ved nærmere granskning fandt Skat efterfølgende en mand, der havde gemt sig på loftet over bageriet. Han har i en længere periode boet i en hule af papkasser. I det daglige levede han af brød fra bageriet og 200 kroner, som han fik for at arbejde fra klokken to om natten til klokken otte næste morgen.

Skat formoder, at manden er afghaner. En anden ansat - formentlig en landsmand - undslap gennem et tagvindue og ved at springe ned i en gård.

Ved aktionen blev en mand anholdt. Der blev fundet 10.400 kroner i hans kuffert sammen med et overførselsbilag til Afghanistan på 6000 kroner.

Bageriets eget videoovervågningsudstyr beviser, at der i mange måneder har været flere ansatte i bageriet end opgivet til myndighederne.

Finn Fournaise, der var Skats tovholder på aktionen, mener, at sagen minder om menneskehandel, og Center for Menneskehandel bliver derfor inddraget i sagen.

Ved aktionen natten til fredag besøgte Skat på Fyn fem bagerier. To af dem var ok, mens der blev truffet to kontanthjælpsmodtagere og en på dagpenge på to andre bagerier. Dertil kommer aktionen mod bageriet, der havde de to afghanere ansat.