Nyheder

"Henrik Sass-sagen er gusten"

Sagen om, hvorfor Socialdemokraternes nuværende gruppeformand ikke kunne blive minister, da Helle Thorning-Schmidt sidste år sammensatte sin regering, bliver mere og mere speget. Sådan lyder det fra politisk kommentator Michael Kristiansen i TV 2 NEWS' program "Mogensen & Kristiansen."

"Det er en gusten sag, og den bliver mere og mere gusten," siger Michael Kristiansen og fortsætter:

"Jeg skal ikke gætte på, hvad der er op og ned i den sag. Jeg har tidligere sagt, at enten har Henrik Sass Larsen et udestående med PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.), eller også har han et udestående med sin egen statsminister."

"Hun ville ikke have ham med"

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var i går kaldt i samråd om, hvorfor Henrik Sass Larsen ikke kunne blive godkendt som minister.

Svaret hun efterfølgende kom med til den ventende presse var noget anderledes, end hvad statsministeren tidligere har sagt.

"Hun nærmer sig nok mere det synspunkt, der nok også er det rigtige: Hun gad - eller: Hun ville ikke have ham med. Og en af grundene var helt klart hans relationer til Tommy Kamp," siger Michael Kristensen.

Mogensen: Der er intet nyt

Peter Mogensen mener imidlertid ikke, at der er noget nyt i Helle Thorning-Schmidts seneste udmeldinger:

"Det er vand under broen, hvis han skulle bede hende (Helle Thorning-Schmidt, red.) om at se bort fra en PET-tilkendegivelse, som han har fået sort på hvidt. Det er meget at bede en statsminister om," siger Peter Mogensen.

Michael Kristiansen mener tværtimod, at sagen endnu ikke er slut.