Nyheder

Sådan sælger du dine brugte ting

Danskerne har ifølge en ny analyse smidt 82,5 millioner ting ud - ting, som stadig havde en værdi, og som man derfor kunne have fået penge for gennem flere forskellige hjemmesider som f.eks. ebay.dk, dba.dk, trendsales.dk og facebook.com.

38-årige Jeanette Frandsen er et eksempel på en dansker, der netop har gjort dette.

Hun sætter cirka en gang om ugen en brugt ting til salg på nettet, ligesom hun også hver uge sælger en brugt ting. I alt har hun lige nu 70 annoncer på f.eks. Den Blå Avis på internettet.

"Jeg sælger både store og små ting - jeg har blandt andet solgt en samling figurer til 50 kroner, mens jeg også har solgt et skib fra Lego til 500 kroner. Et slag på tasten er, at jeg sidste år solgte brugte ting for omkring 10.000 kroner," siger Jeanette Frandsen, der er salgskonsulent, til tv2.dk.

Man kan også sælge via Facebook

Jeanette Frandsen har annoncer flere steder, herunder blandt andet trendsales.dk, der er en hjemmeside for mærketøj, og på Facebook.

"Man kan melde sig ind i nogle grupper på Facebook, hvor man bl.a. kan sælge møbler og tøj. Og de ting, jeg ikke kan sælge, ryger til genbrug," siger hun.

Vil gerne lære søn at ting har en værdi

Jeanette Frandsen er bevidst om ikke at smide ting ud, som for andre kan have en værdi, af to årsager:

"For det første gør jeg det, fordi jeg tror på genbrug - og er modstander af bare at smide ting ud, fordi de er brugt. Samtidig prøver jeg at lære min tiårige søn, at man ikke bare kan og skal købe og købe. Han kan jo både købe nyt og "nyt" brugt legetøj for pengene fra f.eks. gammelt legetøj. Jeg køber også selv brugte ting," siger Jeanette Frandsen.

Er du blandt de danskere, der sidste år smed 82,5 millioner ting ud, selv om du kunne have fået penge for dem, så er der her gode råd til, hvordan du kommer i gang med at sælge dine brugte ting:

1. Investerer en hel eller halv dag på at gennemgå de ting, som man ikke længere bruger

2. Sæt også genstande til salg, selv om du ikke tror, de har en værdi

3. Sæt en realistisk salgspris, så ender langt de fleste ting med at blive solgt på et par uger, lyder det fra kommunikationschefen fra ebay.dk.

4. Det er kun fantasien, der sætter grænse for, hvad du kan sælge. De typiske salgsgenstande er børns aflagte tøj, legetøj, overflødigt elektronik som f.eks. gamle mobiltelefoner m.m.

5. Når du først er kommet i gang, så lad være med at samle flere ting sammen for at lægge dem på nettet samtidig. Det tager for lang tid, siger Jeanette Frandsen - falder du over noget, du skal sælge, så smid det på nettet med det samme f.eks. via din smartphone. Ellers ender det med at blive en sur pligt

6. Man behøver ikke betale for "synlige annoncer" på f.eks. Den Blå Avis for at få solgt sine brugte ting. En almindelig, gratis annonce er nok

7. Opret annoncer på flere hjemmesider som f.eks. ebay.dk, trendsales.dk, dba.dk - men husk, at der er forskel på hjemmesiderne, hvor trendsales.dk f.eks. er mærkevarer

8. Man kan f.eks. også oprette annoncer via Facebook - søg evt. på tøj, møbler, legetøj m.m.

9. Husk at aflevere de brugte ting i god stand: Vask både legetøj (Lego kan f.eks. vaskes i vaskemaskinen) og tøj.