Nyheder

82,5 mio. værdifulde ting kasseret

Finanskrise eller ej. Når danskerne rydder op på loftet eller i skabene, så bliver der smidt ud i stor stil.

Og det er mere reglen end undtagelsen, at det er genstande, der stadig har en værdi. Det viser en analyse, som analysebureauet Redshift har foretaget blandt 1.700 danskere for ebay.com, hvor man køber og sælger brugte ting online.

Således har danskerne det seneste år ifølge analysen smidt 82,5 millioner ting ud - og det er vel at mærke ting, der stadig kan have en værdi for andre, og som man således kunne have fået penge for.

"Jeg tror, mange overvejer at sælge noget, men ikke får det gjort, fordi de ikke tror, at nogle vil købe det. Mit råd er at sætte det til salg til en realistisk pris, og så ender langt de fleste ting faktisk med at blive solgt på bare et par uger," siger Simon Karsø, der er kommunikationschef hos ebay.com til tv2.dk.

Han siger videre, at der kan være mange penge at tjene:

"Hvis man f.eks. sælger børnenes aflagte tøj, det overflødige elektronik i hjemmet, samt de mange andre ting, som man ikke bruger, kan der faktisk være mange penge at tjene. Den kan man jo så passende bruge til en efterårsferie for hele familien," siger Simon Karsø.

15 ting i snit det seneste år

Helt præcis viser analysen, at en dansker i gennemsnit har smidt 15 ting ud det seneste år, mens syv procent af de adspurgte har smidt 50 ting ud, som stadig har en værdi.

Måske ikke overraskende smider kvinder mere ud end mænd. Således har kvinder i gennemsnit smidt 16 ting ud det seneste år, mens mænd har smidt 13 ting ud.

Samtidig viser analysen, at det især er unge, der smider værdifulde ting ud. Unge mellem 18 og 25 år smider således mere ud end gennemsnittet - helt præcis 21 ting - mens ældre har smidt 11 ting ud det seneste år.

Ifølge analysen holder fordomme om jyderne som sparsommelige stik. På Sjælland og i Syddanmark har 82 procent smidt ting ud, som stadig har en værdi, mens tallet kun er 72 procent for midtjyderne.