Nyheder

Unge i oprør mod Thorning: S mangler kant

Socialdemokraternes ungdomsbevægelse mener, at partiet mangler klare svar og ideologisk kant.

Det socialdemokratiske projekt er uskarpt, og på de indre linjer efterlyser medlemmerne svar på, hvad formålet er ud over regeringsmagten.

Det mener Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der op til weekendens kongres åbner en diskussion om partiets ideologiske profil, skriver Jyllands-Posten.

- Det er nødvendigt at have et skarpt formuleret projekt med svar på folks problemer. Vi har behov for at stille det ideologiske sigtekorn skarpere, siger DSU-formand Camilla Schwalbe til avisen.

- Der er mange, som grundlæggende ikke ved, hvor de har Socialdemokraterne henne, tilføjer hun.

DSU har op til kongressen stillet en række ændringsforslag, som vil trække partiet markant mere til venstre. Det rammer samtidig med, at statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidts lederskab er sat til debat på grund af vælgerkrisen.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen erkender, at partiet godt kan bruge mere tid på at definere sine værdier. Men han afviser alvorlige problemer.

- Og jeg kan trøste med, at da jeg selv var DSU-formand i 1994, hvor vi også skulle evaluere det første år i regering, var man frustreret og bekymret for, om det nu skulle gå alt sammen.

- Målingerne var dårlige, og folk var bekymrede for, om vi nogensinde kunne vinde kommunalvalget. Men alt rettede sig op. Alt blev bedre. Og vi husker alle sammen tilbage på 1990’erne med glæde. Så der er håb forude, siger Henrik Sass Larsen til Jyllands-Posten.

Søndag viste en meningsmåling fra Voxmeter, at Socialdemokraterne tilsyneladende har fået stoppet den vælgerflugt, der har været udtalt siden valgsejren for et år siden.

Socialdemokraterne ville nu få 19,3 procent af stemmerne, hvilket svarer til 34 mandater. Det er dog fortsat væsentligt lavere end for et år siden, hvor partiet fik 24,8 procent og 44 mandater.

/ritzau/