Nyheder

Politikere: Aldrig mere en Sass-sag

Politikere fra højre til venstre er enige om, at en sag som den, socialdemokraten Henrik Sass Larsen oplevede sidste år, aldrig må gentage sig, skriver Kristeligt Dagblad. Man må ikke kunne bortdømmes som ministeremne alene på grund af en kortvarig kontakt til en rocker.

Derfor bliver der nu taget flere initiativer for at få belyst sagen, som hidtil har været totalt mørkelagt af både Statsministeriet, Justitsministeriet, Politiets Efterretningstjeneste og den tidligere justitsminister Lars Barfoed (K).

Advarede ikke Henrik Sass Larsen

I lørdags kritiserede den tidligere operative chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen PET for gennem fire måneder sidste sommer ikke at advare Henrik Sass Larsen mod at have kontakt til Bandidos-rockeren Torben Ohlsen-Jensen i Køge. Først da den nye regering skulle dannes i slutningen af september, fik Sass besked og måtte trække sig.

Den tidligere partileder hos Radikale Venstre og nuværende medlem Udvalget for forretningsordenen i Folketinget, Marianne Jelved, ser gerne sagen undersøgt.

"PET kunne jo have henvendt sig til Sass Larsen meget tidligt i forløbet og gjort opmærksom på, at de havde observeret ham," siger hun.

På spørgsmålet om, hvad hun kan gøre, svarer hun:

"Jeg vil tale med vores medlem af Folketingets kontroludvalg, som har kontrol over efterretningstjenesten. Det er Zenia Stampe. Jeg vil spørge hende til råds om, hvorvidt det er noget, udvalget vil tage sig af. Udvalgets arbejde er jo dybt fortroligt, og jeg ved ikke, hvad det tager sig af. Så må hun vurdere, om det er noget, man kan tage op."

Unfair behandling

Også Dansk Folkeparti vil have svar. Partiet har gennem Folketingets retsudvalg kaldt både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om to uger.

"Vi har brug for at blive oplyst om, hvad der ligger bag. Og undgå gentagelser, så ingen nogensinde igen får en så unfair behandling, som den Henrik Sass Larsen har været ude for," siger retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti

Han mener, at Helle Thorning-Schmidt selv og ikke embedsmændene burde have fortalt Henrik Sass Larsen, at han ikke kunne blive minister.