Nyheder

Spindoktor sigtes for skattelækage

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt sigtes for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold til Ekstra Bladet.

Peter Arnfeldt, der er tidligere spindoktor for Venstres Troels Lund Poulsen, risikerer seks måneders fængsel, hvis han dømmes skyldig.

Arnfeldt blev i sidste uge afhørt af skattekommissionen, der skal forsøge at afdække, hvem der lækkede de fortrolige skattepapirer om Helle Thorning-Schmidt (Soc.dem.).

Han er ligeledes mistænkt for at have lækket de fortrolige oplysninger til BT.

"Vi er overrasket over sigtelsen. For i marts måned udtalte på skrift, at de ikke mente, der var grundlag for at rejse en sigtelse. Det har de altså ment nu."

"Jeg må bare konstatere, at politiet har en helt anden udlægning af sidste uges afhøringer, end jeg har. Det er en situation, vi er kede af," siger Peter Arnfeldts advokat Henrik Stagetorn til TV 2 NEWS.

"Det er vigtigt at understrege, at sigtelsen hverken betyder, at Peter Arnfeldt er tiltalt, fundet skyldig eller dømt."

"Sigtelsen er derimod udtryk for, at der efter Københavns Politis opfattelse efter afhøringerne i Skattesagskommissionen foreligger et mistankegrundlag, der indebærer, at Peter Arnfeldt bør indrømmes den særlige retsbeskyttelse, som sigtede nyder godt af," siger politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi.