Nyheder

Radikal muslimsk leder taler i Danmark

En omstridt muslimsk leder er inviteret med som taler, når en integrationsministeren og chefen for PET sammen med nogle hundrede mennesker i næste uge mødes for at diskutere, hvordan man kan forebygge radikaliseringen blandt unge.

Det er den pakistanske grundlægger af Minhaj Ul-Quran, Muhammed Tahir ul-Qadri, som er blevet indbudt som taler på konferencen om religiøs og politisk ekstremisme, der finder sted 11. september på CBS, Copenhagen Business School, i København.

Muhammad Tahir ul-Qadri er i Vesten blandt andet kendt, fordi han i 2010 udstedte en fatwa mod terror. Men faktisk har han spillet en stor rolle i udformningen af Pakistans sharialov og herunder blasfemiloven.

Invitationen af den kontroversielle muslimske leder bliver mødt med kritik.

"Det er et paradoks, at en islamisk lærd med en række skeletter i skabet i sit hjemland skal inviteres til at tale om, hvordan man bekæmper ekstremisme i Danmark," siger Mansoor A. Dawood, der er medicinstuderende, til Ritzau.

Han har derfor skrevet et åbent brev til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der selv deltager på konferencen, hvor han kritiserer valget af ul-Qadri.

"Jeg er dybt frustreret og forarget over, at en dansk minister vælger at deltage i en konference med en radikal muslimsk leder," skriver den københavnske medicinstuderende i brevet til ministeren.

De barske love i Pakistan er senest gået ud over en 11-årig kristen pige, som beskyldes for blasfemi og risikerer dødsstraf.

"Jeg kan godt se meningen i at gå i dialog med de radikale muslimer. Dog kan jeg ikke se meningen i at være i dialog med en mand, der ikke vil have integration i sit eget land," skriver Dawood.

Og han står ikke alene med kritikken. På sin blog på jp.dk har også Jaleh Tavakoli undret sig over, at Tahir Ul-Qadri er en af talerne på Ny-Dansk Ungdomsråds konference.

Hun har svært ved at skulle sidde i stue med en person, der forsvarer dødsstraf for blasfemi, forklarer hun.

På Facebook har flere end 300 allerede meldt sig som deltagere i konferencen.

"Jeg oplever ofte de radikale gruppers forsøg på at få fat på de unge, når jeg færdes i Tingbjerg," siger Zishan Ali fra Ny-Dansk Ungdomsråd i en artikel på Dansk Ungdoms Fællesråds hjemmeside.

Også han er ligesom Karen Hækkerup og chefen for PET, Jakob Scharf, blandt talerne.