Nyheder

Minister afviser at tale ved siden af muslim

Integrationsminister Karen Hækkerup (S) kunne ikke drømme om at dele talerstol med den kontroversielle muslimske leder Muhammad Tahir ul-Qadri. Derfor forventer hun at melde afbud til en konference i næste uge, hvor de begge står til at deltage.

"Jeg har godkendt, at jeg skulle ind og tale til et arrangement, som skulle gå op imod radikalisering og politisk fanatisme," siger Karen Hækkerup om organisationen Ny-Dansk Ungdomsråds arrangement om forebyggelse af radikaliseringen blandt unge.

Muhammad Tahir ul-Qadri er grundlægger af Minhaj Ul-Quran og er i Vesten blandt andet kendt, fordi han i 2010 udstedte en fatwa mod terror.

Men faktisk har han spillet en stor rolle i udformningen af Pakistans sharialov og herunder blasfemiloven, som senest er gået ud over en 11-årig kristen pige, som beskyldes for blasfemi og risikerer dødsstraf.

"Jeg har på intet tidspunkt vidst, at han skulle på talerstolen. Havde jeg vidst det, så var jeg naturligvis ikke komme," siger Karen Hækkerup.

"Jeg er rigtig, rigtig vred over at blive kædet sammen med noget, der ligger mig så fjernt. Det er så langt ude, for det her er en kamp, jeg har kæmpet i årevis, og jeg kunne aldrig i mit liv finde på at blåstemple nogen som helst form for radikalisme," siger hun.

Chef for PET deltager i konference

Det ændrer ikke noget for ministeren, at chefen for PET, Jakob Scharf, fortsat planlægger at deltage i arrangementet, som finder sted på CBS, Copenhagen Business School, i København den 11. september.

"Det gør han med den overbevisning, at sådan noget ikke skal stå uimodsagt. Men nu er PET selvfølgelig også bedre til at snakke med banditter, end jeg er."

"Politisk set kan jeg ikke finde noget formål med at tage debatten. Jeg synes, det er dybt, dybt bedrøveligt, at han kommer," siger Karen Hækkerup.

Hun mener, at Ny-Dansk Ungdomsråd begår en stor dumhed ved at lade Muhammad Tahir ul-Qadri tale.

"Man bliver nødt til at se manden i et hele, og jeg skal ikke kunne sige, om der er tale om en svipser, men det er ærgerligt, for det stiller organisationen i et meget uheldigt lys. Jeg er bedrøvet over hele sagen," siger hun.