Nyheder

Diplomatisk Indien-krise rammer virksomheder

Over en bred kam går Danmarks manglende udlevering af Niels Holck til Indien ud over danske virksomheder.

Den diplomatiske krise mellem Danmark og Indien om udlevering af den danske statsborger Niels Holck til retsforfølgelse i Indien, har fået konsekvenser for danske virksomheder i Indien. Det skriver shippingwatch.dk.

Chefkonsulent i DI, Ole Christensen bekræfter over for shippingwatch.dk, at det er i de seneste måneder, at danske virksomheder, herunder rederier, er begyndt at mærke krisen. Det tager eksempelvis nu 3-4 uger at at få udstedt visum mod tidligere tre dage.

- Vi har ikke oplevet, at nogen virksomheder har fået aflyst ordrer med henvisning til denne krise. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at situationen udvikler sig og får videre konsekvenser.

- Det vil være ærgerligt i betragtning af, hvor vigtig Indien er for vores erhvervsinteresser, siger Ole Christensen til shippingwatch.dk.

Sidste sommer afviste Østre Landsret at udleverer Niels Holck til restforfølgning i Indien for at have været med til at kaste våben ned over Vestbengalen i 1995.

Siden har Indien i protest blandt andet nedtonet behandlingen af ansøgninger om visum fra Danmark. Indien har også officielt opsagt en aftale om visumfrihed for danske diplomater.

/ritzau/