Nyheder

Politi har ikke afhørt BT om skattelæk

Det var avisen BT, der skrev om stats-minister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteoplysninger på baggrund af en lækage, som siden blev meldt til politiet.

Men alligevel er BT aldrig blevet afhørt i sagen, skriver Berlingske.

"Jeg kan bekræfte, at vi ikke er blevet afhørt af Københavns Politi i sagen, siger BT's ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning Andersen til Berlingske.

BT bragte artiklerne om indholdet af afgørelsen i Thorning-parrets skattesag op til folketingsvalget i 2011. Daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, meldte efterfølgende lækken til politiet.

Han siger til Berlingske, at han undrer sig over, at BT ikke er blevet afhørt.

Også for eksperter vækker de nye oplysninger undren.

"Hvis politiet ikke engang har afhørt BT, kan man spørge: Hvad har politiet så lavet i denne sag," siger Gorm Toftegaard Nielsen, der er professor i strafferet og straffeproces ved Aarhus Universitet til Berlingske.

Også professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, Michael Gøtze, vurderer, at det ville være oplagt at afhøre de centrale personer på BT.

Det konkurrerende dagblad Ekstra Bladet hævder, at spindoktoren Peter Arnfeldt, der arbejdede for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), forsøgte at lække dokumenterne til avisen.

Det benægter Arnfeldt. Ekstra Bladet vil ikke afhøres af politiet, men avisen forklarede sig i sidste uge over for den kommission, der undersøger sagen parallelt med politiets efterforskning.

Her fortalte Peter Arnfeldt blandt andet, at han ikke er blevet bedt om at udlevere sine telefonoplysninger og mails til politiet.

Politiet er blevet kritiseret for at fejlcitere i afhøringsrapporter i skattesagen og undlade at forelægge dem for de afhørte i sagen.

Københavns politidirektør, Johan Reimann, oplyser til Berlingske, at politiet fortsat efterforsker lækagen.

"Så hvis BT ønsker at afgive forklaring, er der al mulig lejlighed til det den dag i morgen," siger Reimann.