Nyheder

Artikelarkiv genskaber slettede EB-artikler

Artikeldatabasen Infomedia har besluttet at genskabe de fire artikler fra den såkaldte skattesag, som Ekstra Bladet havde fået slettet fra Infomedias arkiv.

Administrerende direktør Tim Wolff Jacobsen fortæller til journalisten.dk, at man har tænkt grundigere over Ekstra Bladets ønske, og på den baggrund finder man nu, at artiklerne skal være tilgængelige for alle.

"Normalt har vi en proces, hvis vi er nødt til at ændre på artikler i forbindelse med pressenævnssager, navneforbud og så videre. Men i denne konkrete sag sad der en medarbejder og agerede umiddelbart på Ekstra Bladets henvendelser, og vedkommende slettede simpelthen artiklerne med det samme," siger han til journalisten.

Ekstra Bladet ønskede artiklerne slettet, fordi avisen erkendte, at artiklerne var blevet til i et for tæt samarbejde mellem Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor Peter Arnfeldt.

Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard undskyldte artiklerne og er blevet fjernet fra den politiske dækning af chefredaktør Poul Madsen, mens skattesagskommissionen arbejder.

Men det har altså ikke været en gyldig grund til at få artiklerne fjernet, mener Infomedia. Og Ekstra Bladet er ifølge Tim Wolff Jacobsen indforstået med, at artiklerne nu igen kan læses af alle.

"Vi har naturligvis taget en dialog med Poul Madsen og Ekstra Bladet for at sikre, at de har forståelse for, at sådan må det være. Og det har de forståelse for," siger han til journalisten.dk

Proceduren i forhold til, hvornår man sletter artikler i databasen er nu blevet opfrisket hos Infomedia, fortæller Tim Wolff Jacobsen.