Nyheder

Fire EB-artikler slettet fra database

Infomedia, der er en fælles database for landsdækkende og lokale aviser, har slettet fire artikler efter en henvendelse fra Ekstra Bladet chefredaktør, Poul Madsen.

Det skriver avisen Jyllands-Posten.

De fire artikler var ifølge journalist Jan Kjærgaard - der i sidste uge vidnede for skattesagskommissionen om Helle Thorning-Schmidts skattesag - en del af et setup i samarbejde med tidligere spindoktor Peter Arnfeldt. Beslutningen møder kritik fra flere medieeksperter.

"At fjerne materiale er noget, man primært gør i diktaturstater. Artiklerne har jo været der, og man fjerner ikke virkningerne ved bare at slette artiklerne," lyder det fra historieprofessor ved Aarhus Universitet, Thorsten Borring Olesen, til Jyllands-Posten.

Form for historieforfalskning

Han bliver bakket op af Mark Ørsten, der er lektor i journalistik på Roskilde Universitet.

"Hvis det er muligt for medierne at gå ind og slette artikler i Infomedia, som de ikke bryder sig om, falder tilliden til deres artikelarkiv; især for mig, der bruger det i en forskningsmæssig sammenhæng. Det er en form for historieforfalskning," siger han.

Jan Kjærgaard sendte i går en undskyld på sin Facebook-profil til Helle Thorning-Schmidt, og nu er de fire artikler altså slettet fra Infomedia, som også overvåger medier.