Nyheder

"Vi har intet at undskylde"

Det er journalist Jan Kjærgaard, der har undskyldt over for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen mener derimod ikke, at avisen har noget at undskylde.

"Jeg mener ikke, at Ekstra Bladet har noget at undskylde. Jan Kjærgaard har skrevet historien, og han er pinligt berørt over den. Han synes, at han skylder Helle Thorning og Villy en undskyldning," siger chefredaktør, Poul Madsen, i Presselogen på TV2 News.

"Jeg har ikke på Ekstra Bladets vegne behov for at undskylde noget. Jeg har behov for at forklare og for at sikre mig, at det ikke sker igen," siger Poul Madsen, der bedyrer, at han intet kendte til setuppet om skattekontoen.

"Hvis jeg havde vist det, havde vi med det samme fortalt, hvordan tingene hænger sammen," siger Poul Madsen i Presselogen.

Han fastholder, at den omstridte artikel udstiller Helle Thorning-Schmidts og Villy Søvndals dobbeltmoral.

"Lad mig lige understrege, at Helle og Villy var dobbeltmoralske. Og der er i øvrigt ikke ingen nogen, der er døde."

Journalist Jan Kjærgaard har bedt Poul Madsen om at fjerne den pågældende artikel fra databasen Infomedia.

Poul Madsen har helt ekstraordinært valgt at følge hans ønske, så artiklen ikke længere er i databasen, fordi det har været et stort ønske for Jan Kjærgaard. Det er ikke normal procedure på avisen.

"Men den ligger stadig i Ekstra Bladets avisarkiv, som vi aldrig kunne drømme om at pille ved, for det er et historisk dokument," lød det lørdag fra Poul Madsen.

Den pågældende artikel blev til på baggrund af et tæt samarbejde mellem Ekstra Bladets Jan Kjærgaard og daværende skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor, Peter Arnfeldt.

Skatteministeriet skulle oprette en konto til skatteydere, der gerne ville betale mere i skat, og Helle Thorning og Villy Søvndal dermed fanges i artiklens påståede dobbeltmoral.