Nyheder

"Ville ikke blive siddende, hvis jeg var ham"

"Det er højst usædvanligt. Det er en skandale, som er uden sidestykke, at man er nødt til at trække sin journalistik tilbage på den måde."

Sådan lyder ansvarshavende redaktør på journalisternes fagblad "Journalisten", Øjvind Hesselagers reaktion på, at Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard nu har fortrudt sine artikler fra juni 2010 med overskriften "Helle og Villy: Vi betaler for lidt i skat."

"Jeg håber denne sag er ekstrem og enkeltstående. Jan Kjærgaard er journalisten, der har lavet artiklen. Men der er jo en ledelse på avisen, som måske burde træde frem nu," siger Øjvind Hesselager.

Han mener, Ekstra Bladet er inde i en udvikling, hvor man går efter den mest opsigtsvækkende historie lige meget hvad.

"Lige nu er det, at de har undskyldt, den mest opsigtsvækkende historie. Det er bekymrende."

"Lige nu er Poul Madsen (chefredaktør på Ekstra Bladet red.) bange for at avisen som medie er ved at miste sin troværdighed. Så derfor trækker man i land."

"Måske skulle Poul Madsen sende sig selv i byen og sige: Er jeg den rigtige mand?"

"Hvis jeg var ham, ville jeg overveje min position. Jeg ville ikke blive siddende, hvis jeg var ham," understreger Øjvind Hesselager.

Lagde en fælle

Jan Kjærgaard mener, at han var for ukritisk over for det tilbud, han fik fra Peter Arnfeldt, som var spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Tilbuddet gik ud på at lægge en fælde for Søvndal og Thorning. Først fik Venstre dem til at sige i folketingssalen, at de faktisk betalte for lidt i skat i forhold til den velfærd, de gerne ville have.

Hvad Thorning og Søvndal ikke vidste var, at der allerede var oprettet en konto, hvor man kunne indbetale flere skattekroner, hvis man havde lyst.

Det kunne Kjærgaard så fortælle de to politikere, som lige havde sagt, at de var klar til at betale mere. De var gået i fælden. Da de hørte om kontoen, ville de ikke sætte penge ind på den.