Nyheder

S-vælgere flygter til Løkke

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige popularitet i befolkningen er faldet så dramatisk, at en S-borgmester nu forsigtigt åbner den sprængfarlige diskussion om, hvorvidt Thorning-Schmidt står i vejen for socialdemokratisk fremgang.

Det skriver Politiken søndag.

Årsagen er en Megafonmåling, foretaget for Politiken og TV 2, der viser et opsigtvækkende vælgerskred i spørgsmålet om, hvem vælgerne foretrækker som statsminister.

Hele 21 procent af de vælgere, der stemte på Socialdemokraterne ved sidste valg, foretrækker nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som statsminister.

Til sammenligning er det kun to procent af dem, der stemte på Venstre, der nu foretrækker Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet.

Endelig foretrækker blot 33 procent af samtlige vælgere den socialdemokratiske formand i Statsministeriet mod 52 procent til hendes liberale forgænger på statsministerposten.

Oplysningerne vækker stor bekymring hos Socialdemokraterne, der i månedsvis har ligget under 20 procent i meningsmålingerne.

En af de bekymrede i S-baglandet er Randers' borgmester, Henning Jensen Nyhuus, selv om han synes, at målingen er ufortjent.

På spørgsmålet, om Helle Thorning-Schmidt står i vejen for partisucces, svarer borgmesteren hverken ja eller nej:

"Det tror jeg er for tidligt at sige efter det første år," siger han, men tilføjer:

"Jeg tror, man skal et år længere frem, så vil man kunne bedømme, om det her er bæredygtigt eller ej," siger han til Politiken.