Nyheder

80-årig vælger fængslet for anden gang

I disse dage kan 80-årige Verner Brokholm ikke nyde en formiddags-øl ved spisebordet i hjemmet i Feldborg ved Aulum, som han plejer.

Den ældre herre afsoner nemlig fem dage i Kærshovedgård Statsfængsel.

Verner Brokholm har ikke villet tage vandprøver fra sin private vandboring på ejendommen, hvor han har boet i mere end 20 år. Men ifølge reglerne skal borgere, der får drikkevand fra egen brønd eller boring, selv sørge for, at vandet bliver undersøgt mindst hvert femte år.

"Men hvorfor skal myndighederne dog blande sig i det? Det er kun mig, der får vand fra boringen, og vandet fejler ikke noget. Nu har jeg da foreløbig levet i 80 år uden at tage skade," siger Verner Brokholm til Herning Folkeblad, som nåede at få et interview med den ældre herre samme dag, som han skulle bag tremmer.

Den 80-årige mand har ikke reageret på talrige rykkere. Derfor måtte Herning Kommune til sidst stævne ham, og Verner Brokholm måtte i retten, hvor han blev idømt dagbøder.

Som at være på hotel

Da Verner Brokholm heller ikke vil betale dem, er han nu i fængsel for anden gang på et halvt år i samme sag.

Det er dog ingen straf for den ældre herre.

"Jeg vil da allerhelst, at myndighederne lader mig være i fred. Men jeg fik en rigtig god behandling, sidst jeg var på Kærshovedgård. Jeg havde eneværelse, og det føltes næsten lige som at være på hotel, hvis bare ikke de havde låst døren. Jeg fik god mad, havde fjernsyn på værelset," siger han til Herning Folkeblad.

Grotesk og tragisk

Formanden for Herning Kommunes tekniske udvalg, Finn Stengel Petersen (S), kalder Verner Brokholms sag grotesk og tragisk.

Men kommunen kan ikke undlade at tjekke boringen, siger han til folkebladet.

"Kontrollen er en opgave, som vi udfører for staten, og som vi er forpligtiget til. Hvis vi så igennem fingre med det og undlod at følge reglerne 100 procent, kunne vi blive stillet til ansvar, hvis man for eksempel forestiller sig, at den ældre mand blev alvorligt syg af sit drikkevand."

Hvad mener du? Bør systemet se gennem fingre med 80-årige Verner Brokholms protest?

Deltag i debatten under artiklen eller på TV 2 Nyhedernes Facebook-side.