Nyheder

Qvortrup: Derfor skal du følge skattesagen

Siden BT sidste år begyndte at bringe artikler om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Steven Kinnocks skatteforhold, er der kommet et væld af oplysninger frem.

Her forklarer TV 2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, hvorfor sagen ikke kun er interessant for politiske feinschmeckere.

Hvorfor skal vi som almindelige danskere interessere os for den her sag?

Fordi den muligvis handler om den største politiske skandale i mange år, hvor der kan have fundet et magtmisbrug sted, som vi ellers kun kender fra bananstater.

Mistanken er, at den tidligere venstreskatteminister, Troels Lund Poulsen, gennem sin spindoktor har forsøgt at lække oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og hendes mands personlige skatteforhold med det formål at skade hende.

Og at skatteministeren via sin departementschef har forsøgt at påvirke SKATs afgørelse af Steven Kinnocks skattepligt i Danmark.

Hvis det tilmed viser sig, at forhenværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, vidste hvad der foregik, så står vi med en gigantisk politisk skandale.

Skattekommissionen skal afgøre, om der rent faktisk har fundet noget ulovligt sted eller om det hele er en fis i en hornlygte.

Hvem er hovedpersonerne i sagen?

Sagen har i første omgange tre hovedpersoner.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, hans spindokter Peter Arnfeldt og den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft.

I kulissen lurer forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, og hvis det viser sig, at der er en sag og at han har været involveret, bliver han den altoverskyggende hovedperson.

Hvad skal man holde øje med i dag?

"Tirsdag kan vi nå ind til kernen af det politiske i sagen, i forhold til om skatteministeren blandede sig i en konkret afgørelse fra Skat omkring en skatteborger."

"Det der kan få sagen til at eksplodere tirsdag er, hvis det viser sig, at Troels Lund Poulsen handlede i sagen eller noget ligefrem kan sandsynliggøre, at han handlede efter aftale med sin chef, daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen," fortæller Qvortrup.