Nyheder

S: Riv dele af Vollsmose ned

Flere bygninger i Odensebydelen Vollsmose bør lade livet i forsøget på at bekæmpe kriminalitet. Det mener Socialdemokraternes formand for Folketingets Integrationsudvalg, Trine Bramsen. Hun slår over for Politiken lørdag til lyd for, at 2-3 blokke i det belastede område Bøgeparken bliver revet ned.

"Problemer er meget tit centreret i få boligblokke. Derfor kan det være en udmærket løsning at jævne boligblokke med jorden for at få de her mennesker væk fra områderne," siger Trine Bramsen.

"Vi skal selvfølgelig se på, hvilke konsekvenser det kan få. Men hvis det kan være en del af løsningen på det problem, at vi har hele familier, der er dybt kriminelle - og som er årsager til eksempelvis et indtog på en skadestue - ser jeg positivt på det," Trine Bramsen.

"Vi synes, det er en god metode," siger Trine Bramsen til Politiken med henvisning til omkring 70 unges angreb på Odense Universitetshospital tidligere på ugen.

Indsatsplan for de udsatte boligområder

Regeringen vil i løbet af efteråret præsentere en indsatsplan for de udsatte boligområder. Ifølge boligminister Carsten Hansen (S) er nedrivning af bygninger generelt et af de instrumenter, der vil blive tilskyndet.

"Det er et af de værktøjer, vi gerne vil bruge for at gøre de her boligområder mere attraktive. De er meget monokulturagtige; der kommer ikke trafik igennem, og de er lukkede. Det kan være i Vollsmose, og det kan være andre steder," siger Carsten Hansen

"Det er afgørende, at det sker med beboernes opbakning," til Politiken.

Reelt kan politikerne ikke direkte bestemme, hvordan konkrete nedrivningsprojekter - såkaldte helhedsplaner - skal se ud.

Pengene bliver sat af i politiske aftaler, hvor regeringen blandt andet allerede har fremrykket investeringer for omkring 10 milliarder kroner. Derefter er det op til Landsbyggefonden at godkende de enkelte ansøgninger fra kommunerne.