Nyheder

Thorning: Bøller gik i børnehave under Fogh

De ballademagere, som angreb en skadestue i Odense med køller, har formentlig gået i børnehave, da Anders Fogh Rasmussen og VK-regeringen havde magten, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Hun langer dermed kraftigt ud efter Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, der har kædet balladen sammen med S-R-SF-regeringens lempelser i udlændingepolitikken.

"Det er en grov kriminalitet, men det er svært at se bort fra, at det også er et integrationsproblem, som ikke har været løst i rigtig mange år," siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener ikke, at den tidligere regering kan skyde skylden på den nuværende.

"Vi taler om unge, som, hvis de i dag er 16-18 år, gik i børnehave, da VK-regeringen kom til. Jeg har set i dag, at både Lars Løkke og Søren Pind har sagt, at det må være den nye regerings skyld," siger hun.

"Det, synes jeg, er komisk al den stund, at dem, som har begået den meget alvorlige kriminalitet, er unge, som var små børn dengang den tidligere regering kom til."

Kritiserer lempelser

På sin Facebook-profil skriver Lars Løkke Rasmussen, at han er rystet over begivenhederne på skadestuen i Odense.

"Det er meget svært at forstå visdommen i, at man placerer et asylcenter i Vollsmose, som i forvejen slås med betydelige integrationsproblemer. Og det er umuligt at fatte, hvorfor regeringen har lavet en stribe lempelser i vores udlændingepolitik, som bare øger problemerne," lyder det.

"Jeg er stærk tilhænger af, at Danmark skal være et åbent land for dem, der kan og vil. Men vi skal lukke døren og sige entydigt fra over for dem, der ikke vil. Det her er Danmark - ikke en bananrepublik!"

Rejs tilbage til hjemland

Socialdemokraten Trine Bramsen, der er formand for Folketingets udvalg for udlændinge- og integrationspolitik, har allerede opfordret voldsmændene til at overveje, om de vil være en del af det danske samfund eller "rejse hjem til deres hjemland".

Et udsagn som Thorning har forståelse for.

"Jeg kan sagtens forstå, når man ser den slags voldsomme begivenheder, at man får den tanke, for det er ikke foreneligt med den måde, vi gør tingene på i Danmark," siger hun.

Det gælder både gamle danskere og danskere med indvandrerbaggrund, siger Helle Thorning-Schmidt.