Nyheder

VIDEO: Legeplads for gadens kunstnere

For femte år i træk arrangerer København en festival for gadekunst, der går under navnet Galore. Festivallen, der primært tegnes af graffitimalere, er netop åbnet.

En af dem, der er i fuld gang med at pynte på det københavnske gadebillede er Rasmus Balstrøm, der i dag kan leve af sin kunst.

"Jeg underviser i graffiti og sælger malerier til både private og organisationer, Man har altid haft drømmen om at kunne leve af det og rendt rundt nede på Roskilde Festival og kigget op til de der sindssygt dygtige malere, der stod dernede. Så lige pludselig tre år efter, stod man selv dernede og malede, mens folk stod og kiggede på. Det er en fantastisk følelse," fortæller Rasmus Balstrøm til TV 2 NEWS. Han tilføjer:

"Samtidig er der fulgt et ansvar med over for dem, jeg underviser. Så det der med at rende rundt og male ulovligt, går ikke mere. Man har også et ansvar for at udvikle sine projekter og skabe nye drømme og perspektiver."

Nikolaj Gøtsche Jørgensen er projektleder for Galore 2012. Meningen med festivalen er at få kunsten ud af skufferne og op på væggene, forklarer han:

"Vi er en legeplads for kunstnerne. Vi har kunstnere her, der lever af at udstille og sælge deres kunst, men de elsker at komme her, fordi de kan lave, hvad de har lyst til og have en legende tilgang til det,"