Nyheder

Rockere ville dræbe mand ved politistation

Drabet på en hashhandler i Københavns Nordvestkvarter blev opgivet, fordi rockerne ikke kunne finde ham.

Tre rockere - herunder politiets såkaldte "guldfugl" MFP havde alle forberedelserne på plads, da de den 7. april 2009 kørte til Hulgårds Plads i Københavns Nordvestkvarter.

Det kom frem, da Østre Landsret fortsatte afhøringen af MFP i sagen mod 16 rockere - herunder Brian Sandberg. I byretten kostede MFPs vidneudsagn 15 af rockerne i alt 135 års fængsel for blandt andet en stribe drabsforsøg.

Et Hells Angels-medlem havde fortalt, at der stod et bandemedlem fra Blågårds Plads og solgte hash på Hulgårds Plads, og de tre fik besked på at tage ud og "nakke" ham.

"Vi var lidt nervøse, fordi pladsen lå lige ved udkørslen fra Bellahøj Politistation," har MFP tidligere forklaret.

Offeret var der ikke

MFP kørte en varevogn med to knallerter bagi, mens de to andre kørte i en personbil. Den blev parkeret et stykke væk, hvorefter de to rockere satte sig på knallerterne og kørte mod Hulgårds Plads, mens MFP ventede i nærheden med varevognen.

"Jeg så dem køre af sted med styrthjelme på og pistoler i bukselinningen."

Kort efter vendte de to attentatmænd dog skuffede og frustrerede tilbage.

"Der var ikke andre end alkoholikere i parken. De bad mig køre forbi parken, så der var et tredje vidne på, at der ikke var nogen, der solgte hash."

Standset af politiet

Drabet skulle egentlig have fundet sted dagen før, men her blev bilen med de tre rockere standset af politiet, da de var på vej ud for at hente varevognen og knallerterne.

"Vi grinede, fordi vi ikke havde hentet våbnene endnu, men et par af os havde skudsikre veste på," har MFP forklaret.

Men det viste sig, at den ene rocker, DO, var efterlyst, fordi han skulle møde i Sø- og Handelsretten, så han blev anholdt.

Rockerne havde dog ikke opgivet at finde frem til hashhandleren på Hulgårds Plads. En uges tid senere kørte de igen forbi pladsen, men da der stadig ikke var nogen, der solgte

Hele sagen opridset

Ovenstående sag er en ud seks drabsforsøg som fem fuldgyldige HA-rockere, heriblandt Brian Sandberg, og 11 håndlangere på kryds og tværs er anklaget for. Her er et kort oprids over de seks sager:

9. oktober 2009:Flere rockere kører bevæbnede til internetcafeen Surf'n Play i Rantzausgade på Nørrebro i København. De får dog aldrig skudt, fordi personer fra internetcafeen skyder først. Ingen kommer til skade. Ifølge politiet bestilte Brian Sandberg det planlagte "drive by skyderi".

11. september 2009:MFP skyder syv gange mod en 19-årig mand i en kiosk i Skelbækgade på Vesterbro. Offeret overlever, men har fået amputeret sit ene ben. Også her mener politiet, at Brian Sandberg spillede en rolle i planlægningen.

9. august 2009:En gruppe rockere overfalder og gennembanker to mænd i Rantzausgade på Nørrebro. Politiet mener, at overfaldet blev bestilt af Brian Sandberg.

30. juni 2009:Det fremtrædende medlem af Blågårds Plads Banden "Lille A" skulle dræbes med skud på Nytorv i København, men politiet forpurrer drabsforsøget, da betjente tilfældigt anholder attentatmanden før skyderiet.

25. april 2009:Syv skud affyres fra en motorcykel mod en mand i Gartnergade på Nørrebro. Manden bliver ramt af skud i den ene balle, men overlever.

22. april 2009:Gerningsmænd på en motorcykel skyder i Baggesensgade på Nørrebro en mand i hofte, lår, ankel og arm. Han overlever.

7. april 2009:To rockere tager til Hulgårds Plads i København for at skyde en udlænding, der sælger hash. Det planlagte drab bliver aldrig til noget, fordi rockerne ikke finder manden.

Ud over drabsforsøgene er rockerne tiltalt for et voldsomt kølleoverfald på unge med indvandrerbaggrund ved Brorsons Kirke på Nørrebro, og to af dem er desuden tiltalt for at stå bag et våbenlager og en fjernbetjent bombe i et kælderrum i Gentofte.