Nyheder

Henning Moritzen død 84 år gammel

Den 84-årige skuespiller Henning Moritzen døde efter et hjertestop på Frederiksberg Hospital i går.

Den kendte og elskede skuespiller og filmmand nåede i løbet af sin karriere at medvirke i næsten 70 film- og tv-produktioner. Hertil kom et hav af roller på de skrå brædder.

Han blev i april indlagt, da han skulle have foretaget en bypass-operation i benet. I den forbindelse holdt han op med at trække vejret og blev lagt i respirator. Senere gik det dog fremad, og han var kommet ud af respiratoren og på plejehjem, hvor han tilbragte de sidste måneder af sit liv.

Jeronimus blev den sidste rolle på teatret

Henning Moritzen høstede et hav af priser i løbet af sin meget aktive karriere. Både i 1961 og 1962 vandt Moritzen Bodil-statuetter for bedste hovedrolle i "Forelsket i København" og året efter for bedste birolle i "Harry og kammertjeneren".

I alt fik han tre af de eftertragtede statuetter - den sidste for filmen "Dansen med Regitze". Og det er blot et udpluk af de priser, som skuespilleren har modtaget.

Da han i 2001 havde spillet Jeronimus i "Maskerade" på Folketeatret, besluttede han, at det skulle blive karrierens sidste teaterrolle. Efterfølgende medvirkede han dog i en række film.

Privat var Moritzen i en lang årrække gift med skuespilleren Lise Ringheim, der døde i 1994.