Nyheder

Sportsøkonom: AG København er færdig!

Det er umuligt at samle stumperne af håndboldklubben AG København - og få klubben til at fortsætte efter konkursen. Det fortæller sportsøkonom Fernando Olsen til TV 2 News.

"Sandsynligheden for at klubben vil eksistere videre, den er stort set lig nul - det vil ikke ske," siger han.

"Det kunne være sket, hvis de var gået i betalingsstandsning og i en rekon-struktion, hvor de havde prøvet at bygge en forretning op ved at forhand-le kreditorer og spillerkontrakter på plads - men en konkurs er en konkurs."

"Det er det endelige stød. Klubben er færdig."

Var uundgåeligt

Den 13. juli trak bestyrelsesformand Jesper 'Kasi' Nielsen sig med omgående virkning fra sin post og satte sin families ejerandel i klubben til salg.

"Det her var faktisk ret uundgåeligt - og det skridt vi så i går, hvor Søren Kolding, den administrerende direktør blev afsat - eller selv gik - det var klart en pil i retning af at det her ville ske," siger Fernando Olsen.

"De skulle udbetale lønninger i dag for august måned - og der har de jo også selv sagt i et stykke tid, at det var uvist, om de overhovedet kunne betale augustlønningerne."

Fokus på kapital

Sportsøkonomen fortæller, at det, der er gået galt, er at man har opbygget håndboldklubbet som en virksomhed, der udelukkende fokuserede på kapital.

"Man har ikke ledet virksomheden ud fra devisen om, at man skulle bygge en virksomhed sten for sten - og give den tid til at blive bygget op, så man kunne avle egne spillere og der kunne komme spillere til i andre prisniveauer, end det, som man har været ude og investere i de sidste år," siger Fernando Olsen til TV 2 News.

"Man har haft en eller anden forventning om, at indtægtsgrundlaget ville stige proportionalt i forhold til de sportslige resultater - og det gør indtægtsgrundlaget ikke - slet ikke i Danmark."

Dygtige til at købe et hold

Sportsligt har håndboldklubbet klaret sig rigtig godt, at man har fået skabt sig et navn - men forretningsmæssigt er gået katastrofalt.

"Denne her klub har jo kun levet i ganske kort tid - de har gjort de fantastisk godt på håndboldbanen og skabt nogle fantastiske resulteater dér, men de har jo rent økomisk kuldsejlet hele projektet"

"Man har været god til at skaffe sponsorer - og man er blevet et superbrand inden for sporten i løbet af meget, meget kort tid - men det er ikke nok. En virksomhed bygger jopå et fornuftigt økonomisk grundlag og da har de simpelthen ikke været dygtige nok til at drive en virksomhed - men man har været dygtige nok til at købe et håndboldhold."