Nyheder

Se de nye karakterkrav til drømmeuddannelsen

Natten til mandag har Den Koordinerede Tilmelding (KOT) offentliggjort antal ansøgere, antal optagne og de nødvendige karaktergennemsnit på alle uddannelser med pladsbegrænsning.

Dermed kan alle håbefulde ansøgere allerede nu få overblik over alle uddannelser inklusive karaktergennemsnit. Og alle såkaldte kvote 1-ansøgere kan derfor nu regne sig frem til, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen.

Statistikkerne og de nødvendige karaktergennemsnit kan ses her på nyhederne.tv2.dk til højre via linket med navnet:"Se hvilket gennemsnit, der skal til for at komme ind på uddannelserne".

18.000 har fået afslag

De enkelte uddannelser sender også et personligt brev til de studerende, som tilbydes en studieplads, og det er i sidste ende dette brev, der er den officielle adgangsbillet til uddannelsen.

Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2012 på 60.537 studerende. Det er 3.406 flere end i 2011.

Det er fjerde år i træk, at der opleves en stigning i optaget til de videregående uddannelser. Samlet set er antallet af optagne studerende steget med 6 pct. i forhold til sidste år.

Men samtidig står det klart, at næsten 18.000 ansøgere ikke kommer til at begynde på universitetet, sygeplejeskolen eller en helt tredje institution.

Det svarer til 22 procent af ansøgerne, og det tal har været nogenlunde stabilt de seneste år.