Nyheder

Gymnasieelever saboterer egen eksamen

For nogle gymnasieelever betyder det så meget at opnå det høje gennemsnit, som giver adgang til drømmestudiet, at de er parate til at ofre hele deres studentereksamen, hvis det slår fejl, skriver Kristeligt Dagblad.

Ved at udeblive fra en enkelt prøve vælger eleverne selv at sabotere deres studentereksamen, men bevarer til gengæld muligheden for at prøve at få et højere gennemsnit året efter på en anden gymnasial uddannelse.

Det fortæller Kirsten Jensen, rektor på Avedøre Gymnasium.

Flere bekymringer

Hun understreger, at det er relativt få elever, som vælger denne metode, men hun ser ikke desto mindre en bekymrende tendens i, at flere elever forlanger intet mindre end det perfekte af sig selv.

"Jeg har to bekymringer. Den ene er, at de unge på den måde indfører en uofficiel fireårig studentereksamen."

"Den anden er den rent menneskelige bekymring, at de unge har ydet, hvad de kan, men alligevel spilder et år i forventning om, at de kan gøre det bedre," siger Kirsten Jensen til avisen.

Hun tilføjer, at hvis det kun var elever, som var lige ved at dumpe, der valgte at udeblive, ville hun være mindre bekymret.

Men hun har haft et eksempel med en elev, der kunne være bestået med det høje gennemsnit 9,3 - men alligevel saboterede sin eksamen, fordi drømmestudiets krav var endnu højere.

"Der ser ud til at være en indstilling hos nogle unge i dag om, at "jeg vil kun denne ene ting, intet andet dur'", siger Kirsten Jensen.