Nyheder

3F-formand forsvarer blokade og konflikt

Venstre gennemtvinger billigere overenskomster, hvis fagforbund fremover forbydes at etablere blokade og sympatikonflikt, når en virksomhed har tegnet overenskomst med et andet fagforbund.

Det siger 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen om 3F's blokade og sympatikonflikt mod restaurant Vejlegården, som har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

"Det er fantastisk, at Venstre vil undergrave det danske arbejdsmarked. En række restauranter har opsagt overenskomsten med os og lavet en dumping-overenskomst med virksomheden De Kristelige (Kristelig Fagbevægelse, red.)," siger han og fortsætter:

Kalder det social dumping

"Det er ikke i orden, at vore medlemmer skal tåle at være ansat på dårligere og billigere vilkår. Men Venstre bakker åbenbart op om, at vi skal have social dumping inden for Danmarks grænser," siger Poul Erik Skov Christensen.

Vejle Amts Folkeblads (VAF) redaktør Mogens G. Madsen har efterlyst et politisk indgreb, fordi 3F's sympatikonflikt forhindrer, at avisen bringer en annonce for restauranten på grund af overenskomsten med konkurrenten Krifa.

3F's formand ser intet problem i, at avisen må droppe annoncen for at kunne udkomme. Det er "noget "forfærdeligt vås", at 3F rammer ytringsfriheden, mener han.

"Sådan har det været i rigtig mange år. For virksomheder, som er ramt af en konflikt, kan man konflikte på tjenesteydelser og leverancer til og fra virksomheden. Der er ikke noget nyt i, at vi laver konflikt for annoncering," siger Poul Erik Skov Christensen.

Tror ikke at konflikten koster 3F opbakning

Han er ikke bekymret for, at 3F mister sympati på grund af blokaden og konflikten.

"Virksomhedsejeren (på Vejlegården) ønsker ikke at betale lønnen i den gældende overenskomst, hvor vi havde tre medlemmer," siger Poul Erik Skov Christensen.