Nyheder

Google bøjer sig for dansk komiker

En beskeden komiker fra Holbæk har lagt internet-giganten Google ned, skriver Dagbladet Nordvestnyt.

Det er komikeren Jan Monrad, som blev harm, da han fandt ud af, at Google havde været inde på hans private sommerhusvej for at skaffe billeder til Googles "Street View". Han truede med politianmeldelse, og det har gjort indtryk på giganten:

"Hvis vi har filmet fra en privat vej, beklager vi," lyder det fra pressechefen i Google Denmark, Christine Sørensen.

Ikke normal praksis

Hun understreger, at Google normalt ikke kører ind på private veje, når der skal fotograferes til internet-tjenesten "Street View".

"Det må man ikke, og det gør vi ikke. Men her er der åbenbart sket en fejl. Enten har kortet, fotografen har anvendt, ikke været helt præcist, eller også er der begået en personlig fejl," siger Christine Sørensen til Nordvestnyt.

Jan Monrad siger til avisen, at han ikke ønsker, at debatten om grænserne for privatlivets fred skal stoppe, bare fordi Google har givet ham en undskyldning og vil fjerne billederne.

"Sagen handler ikke om mig. Det er en principiel diskussion om privatlivets ukrænkelighed. Og derfor vil jeg heller ikke trække min politianmeldelse tilbage. Jeg ønsker også, at politiet skal tage stilling til sagen," siger Jan Monrad, der bor i Holbæk og har et - helt privat - sommerhus i Odsherred.