Nyheder

Komiker melder Google til politiet

Komikeren Jan Monrad melder nu Google til politiet. Han mener, at Googles "Street View" krænker hans ret til at ret til at gå med røven bar i sommerhuset i Odsherred. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det sker efter, at Google - ifølge Jan Monrad - har fotograferet hans sommerhus fra hans private vej og dermed har overtrådt paragraf 17 i loven om mark- og vejfred.

"Jeg har ikke givet Google lov til at filme på min vej. De har heller ikke orienteret mig om, at de ville gøre det. Jeg er først nu blevet bekendt med, at de alligevel gjorde det i 2010," fortæller Jan Monrad.

Indsamlede private oplysninger ved en fejl

Google har tidligere være i vælten for at have brudt privatlivets fred i forbindelse med Google Street View, ligesom Google også i forbindelse med Google Street View har indsamlet informationer, som personer har sendt over åbne trådløse netværk.

Søren Jenstrup, formand for Advokatrådet, vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men i almindelighed må man ikke køre ind og filme på en privat vej. Man må slet ikke opholde sig der, siger han.