Nyheder

Zoo-direktør: Tragedie umulig at undgå

Episoden med den 20-årige mand, der i morges blev dræbt af tigre i Zoologisk Have i København, var trods høje sikkerhedsstandarder ikke mulig at forhindre.

Det siger havens administrerende direktør, Steffen Stræde, til TV 2 News:

"Det er en ekstrem situation, som vi ikke kunne have dæmmet op imod," siger han.

Stort mysterium

Det er stadig et mysterium, hvordan en 20-årig dansk statsborger med afghansk baggrund kunne ende sine dage i tigergraven i kamp med tre angribende tigre.

"Det er en af de tragiske og ekstremme situationer, hvor et menneske vil noget, som er imod al fornuft," siger Steffen Stræde og tilføjer:

"Zoologisk Have har eksisteret i 152 år, og der er aldrig sket noget lignende i havens historie. Det er en helt ekstrem situation."

Afvejning af sikkerheden

Der foretages ifølge Zoo-direktøren en løbende en afvejning af sikkerheden, og hvor tæt publikum skal kunne komme på dyrene:

"Det er noget af det, som ligger os allermest på sinde. Vi skal hele tiden være sikre på, at sikkerheden er helt i top, og det er den også i Zoologisk Have. Vi lever op til de højeste standarder, men det kan man selvfølgelig ikke bare læne sig op af, når der sker sådan en tragisk hændelse. Men det har ikke så meget med sikkerhed at gøre. Har man viljen til at ville det, så kan man komme ind," siger han.