Nyheder

Vennerne afhøres om tiger-drab

Hele dagen har politiet forsøgt at finde ud af, hvorfor en 20-årig mand forcerede hegnet til Zoologisk Have i København og endte med at miste livet i havens tigerbur.

Torsdag skal en obduktion fastslå, om han var påvirket af alkohol, stoffer eller medicin, og derudover er næste skridt at afhøre mandens venner, oplyser Københavns Politi.

"Vi vil gerne have fat på nogle af hans kammerater og andre, der kendte ham," siger Lars Borg, der er talsmand for politiet.

"Vennerne vil kunne give et mere klart billede af, hvad det er for en person, vi har med at gøre her, og det kan så forhåbentlig danne et billede af, hvad der er sket," tilføjer han.

Skambidt flere steder

Den 20-årige mand, der stammer fra Afghanistan, men netop havde fået opholdstilladelse i Danmark, blev fundet af havens personale omkring klokken 7.30 onsdag morgen.

Han var blevet skambidt flere steder, men alt tyder på, at han blev dræbt af et kvælende bid i halsen. Hans liv var ikke til at redde, selvom personalet hurtigt fik tigrene fjernet og tilkaldt en ambulance.

Selve undersøgelsen af tigerburet er tilendebragt, ligesom politiet er færdig med at se de forskellige overvågningsbånd igennem.

"Vi har ikke fundet noget af interesse overhovedet. Desværre," siger Lars Borg om overvågningsbåndene.

For tidligt at konkludere

Derudover er den 20-åriges familie blevet afhørt i forsøget på at afdække den unge mands personlige forhold samt hans færden frem til hans død.

"Jeg vil ikke komme nærmere ind på de spørgsmål, vi har stillet familien, og de svar vi har fået. Det er for tidligt for os at gå ud og konkludere noget," siger Lars Borg og tilføjer:

"Men jeg kan sige, at vi ikke er kommet nærmere et motiv for, hvorfor den tragiske hændelse fandt sted."