Nyheder

Jelved: SF har svært ved at lære det

SF fik i den sidste meningsmåling fra Megafon en historisk lav opbakning, og nu gnider regeringspartiet De Radikale salt i såret.

Den tidligere radikale formand, Mari-anne Jelved, siger således til Ekstra Bladet, at SF endnu ikke har lært at være et ansvarligt regeringsparti.

"Det har overrasket mig, at det har været så svært for SF'erne at lære det. Det er, som om de ikke har været forberedt på, hvor svært det ville blive," siger Marianne Jelved til Ekstra Bladet.

Man må som regeringsparti indgå kompromisser

Hun mener, at hele forløbet omkring skattereformen og baglandets reaktion er bevis på, at SF ikke har været gode nok til at varsle baglandet om, at man som regeringsparti bliver nødt til at indgå kompromisser:

"Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne har i over 100 år levet med et indgå kompromisser. Det ved vores politiske bagland, men det er som om, det ikke er gået op for SF's bagland endnu," siger hun.

SF er ved at lære det

I sidste uge var danskerne vidner til, at SF - for at få ro i baglandet - måtte banke et folketingsmedlem på plads.

Det skete efter Lisbeth Bech Poulsen havde meldt ud, at hun ville stemme nej til gruppeformanden. Efter et møde i folketingsgruppen kunne en grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen dog fortælle, at hun havde skiftet mening.

Det er ifølge Marianne Jelved udtryk for, at SF er ved at lære at være regeringsparti.

"Nu er det ved at gå op for dem, at man er nødt til at indgå kompromisser, når man sidder i en flerparti regering," siger Marianne Jelved.

"Jeg blander mig ikke i De Radikales forhold"

SF-formanden Villy Søvndals korte kommentar til Jelveds udfald er, at det må stå for hendes egen regning:

"Jeg kommenterer heller ikke på forhold i det radikale bagland, og jeg synes, hun skulle holde sig for god til at udtale sig om, hvad der sker i SF's."