Nyheder

Minister: Flere blå reformer på vej

Fagbevægelse, politikere og danskere kan lige så godt vænne sig til, at der kommer flere blå reformer fra regeringens side, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i Børsen.

"Det er vigtigt både for Folketinget og for regeringen samlet, at vi evner at samarbejde hen over midten for at skabe forandringer, der gør det her samfund bæredygtigt. Seks ud af otte partier i Folketinget står bag aftalen om fleksjob og førtidspension, som jo betyder, at den er bredt funderet. Det bør den her slags reformer også være," siger Mette Frederiksen.

Bent Winther, der er redaktør på Berlingskes Politiko, siger til TV 2 NEWS, at når regeringen vælger at samarbejde hen over midten, så viser man, at man er en reformregering.

"En som er villig til at samarbejde. Det er sådan set det, som regeringen og de tre partier har sagt, lige siden de kom til," siger Bent Winther til TV 2 NEWS.

Et provokerende forlig

Men ikke alle er lige begejstrede for regeringens samarbejde med de borgerlige.

Næstformand i Fag og Arbejde (FOA), Mona Strib, mener, at det er direkte provokerende, at regeringen indgår forlig med de borgerlige.

"Med det vi har set fra denne regering, også med skattereformen, er vores panderynker blevet dybere. Vi er dybt bekymrede over, hvad de har tænkt sig at præstere," siger Mona Strib til Børsen.

Forhøjet pris for stemmer til finanslov

Fra Dansk Folkeparti er der også kritik.

"Det er godt en uge siden, at regeringen valgte at give lettelser i topskatten, mens folk på overførselsindkomster kan se frem til en beskæring. På blot otte dage skyder man altså fra regeringens side skarpt mod disse to grupper. Det er en omvendt Robin Hood, siger næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

Enhedslistens ordfører, Christian Juul, siger til Børsen, at aftalen til borgerlig side betyder en forhøjet pris for partiets stemmer til næste års finanslov.