Nyheder

IC4-tog må nu køre med passagerer

Trafikstyrelsen har mandag givet tilladelse til, at IC4-togene igen kan køre med passagerer. Det oplyser DSB. Det sker efter, at IC4-togene i november blev taget ud af drift på grund af mistanke om problemer med bremserne.

DSB søgte om lov til at køre med tog-ene umiddelbart efter, at Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i en rap-port 20. juni slog fast, at IC4-toge-nes bremser virker, som de skal og ind-en for normerne på området. Allerede i februar begyndte DSB igen at køre med IC4-tog - men uden passagerer.

IC4-tog indsættes først i regionaltrafik

Direktør i DSB Vedligehold, Frank Olesen, siger, at han nu føler sig tryg ved igen at sætte togene i drift med passagerer.

"Vi arbejder mod en gradvis indsættelse af IC4, så vi hele tiden kan følge togets virke sammen med de relevante myndigheder. Vi vil allerførst indsætte IC4 i regionaltogstrafikken," siger han i en kommentar.

Tilladelsen gælder for 37 opgraderede IC4-togsæt.