Nyheder

Direktør: Du kan trygt køre i IC4

DSB har fået tilladelse at køre med IC4-tog igen - og denne gang må der godt komme passagerer med. Det er Trafikstyrelsen, der nu har givet lov til at sætte togene på skinner.

Og direktør i DSB Vedligehold, Frank Olesen, er godt tilfreds med, at togene nu endelig kan komme ud at køre igen. De blev sat ud af drift i november sidste år på grund af bremseproblemer.

"Danmarks Tekniske Universitet har haft et hold af 19 forskere i gang i nogle måneder til at kigge på IC4-togenes bremser. Og de virker, som de skal," siger Frank Olesen.

Lige så sikkert som de andre tog

Konklusionen på DTU's undersøgelse fra den 20. juni var, at togenes bremseproblemer skyldtes glatte skinner på grund af vintervejr og løvfald - og ikke fejl på bremsesystemet.

Og Frank Olesen garanterer, at kommer der et IC4-tog ind på stationen, så skal man ikke have betænkeligheder ved at sætte sig ind i det.

"Der er absolut intet utrygt ved at sætte sig ind i et IC4-tog. Det er lige så sikkert som alle mulige andre tog. Tog og sikkerhed står allerøverst på listen hos DSB. Dér går vi ikke på kompromis. Heller ikke på IC4-tog," siger han.

Det er meningen, at togsættene skal køre i regionaltrafikken. De første tog sættes ind mellem Aarhus og Esbjerg.

"Og på et senere tidspunkt udvides det til også at være mellem Aarhus og Aalborg - og så tager vi den videre derfra," siger Frank Olesen.

"Det er alt for tidligt at begynde at sige noget mere generelt om IC4-togenes indsættelse. Vi glæder os over, at vi nu så småt kan få sat gang i driften af IC4-togene," lyder det fra direktøren.