Nyheder

Løkke afviser at Venstre var presset

Regeringen skiftede mening, og derfor vendte Venstre i fredags tilbage til forhandlingsbordet i Finansministeriet.

Det er ifølge Lars Løkke Rasmussen forklaringen på, at det lykkedes at forhandle en aftale om en skattereform på plads mellem regeringen, Venstre og De Konservative.

Flere politiske kommentatorer har ellers hæftet sig ved, at Venstre skiftede mening, da partiets passivitet i forhandlingerne faldt i unåde i baglandet og blandt partiets egne vælgere, og da det kom frem, at Løkke var rejst til USA og ikke direkte til det topmøde i Rio, der blev brugt til at presse regeringen i forhandlingerne.

Men den udlægning afviser Lars Løkke Rasmussen.

"Sådan oplever jeg det ikke. Jeg mener, at vi lagde den rigtige strategi ved at lægge et pres på regeringen fra en start," siger han.

Når forløbet blev som det blev, var det ifølge Løkke, fordi Venstre hele tiden forsøgte at få så meget borgerlig politik igennem som muligt.

"Det er min opgave som leder af Danmarks største parti med en million stemmer i ryggen at få maksimal indflydelse, og det handlede om to ting. Det handlede om at prøve at gøre skattereformen bedre, på det man kunne kalde positivsiden, altså; hvad er det egentlig for nogle skattelettelser man får, hvor det regeringen lagde op til var noget med at flytte penge fra en lomme til en anden, hvor det nu er lykkedes at lave en reform, hvor halvdelen det er rigtige skattelettelser, og så på negativsiden at få revet nogle tidsler ud af reformen," siger Lars Løkke Rasmussen.

Han erkender dog, at forløbet var en smule uskønt.

"Det har ikke været kønt at se på, men det, der har været afgørende for os hele tiden, det var resultatet."