Thorning: Det er ret alvorligt

Vælgerne straffer Socialdemokraterne efter fredagens omdiskuterede skatte-aftale, og det er langt fra tilfreds-stillende for partiet, der står til en rekordlav vælgertilslutning på 15,9 procent, ifølge en ny måling fra analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau.

Det erkender partiets formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og vi tager det ret alvorligt," siger hun til Jyllands-Posten.

Regeringen indgik skatteaftalen med Venstre og Konservative efter at have vraget Enhedslisten.

Reformen er det rigtige for Danmark

Den såkaldte blå skattereform, betyder blandt andet, at overførselsindkomster bliver reguleret lavere end ellers, at topskattegrænsen hæves og der gives større beskæftigelsesfradrag.

Kritikerne - især Enhedslistens politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen - har harceleret over reformen, som de kalder socialt skæv.

Men Helle Thorning-Schmidt fastholder, at reformens indhold er det rigtige for Danmark, selvom partiet også var tæt på at indgå en aftale med Enhedslisten.

"Vi synes stadig, at vi har indgået en rigtig god skatteaftale. Det er en skatteaftale, som ligger meget tæt på det, som regeringen foreslog oprindeligt," siger hun og fortsætter:

"Det er en skatteaftale, som sikrer, for første gang i mange år, at det er helt almindelige lønindkomster, der får fordel af de her skattelettelser," siger hun til Jyllands-Posten.

Aftalen skaber velfærd

Statsministeren vil ikke ind på, om der er grund til at omlægge partiets politiske linje.

"Vi vurderer altid tingene. Men i forhold til den her skatteaftale, så er der god grund til at slå et slag for den. Det er en socialdemokratisk skatteaftale, der skaber mere velfærd. Det er lige præcist en socialdemokratisk regering skal - og det er lige præcis det, vi gør," siger Thorning.

I Ritzaus Voxmeter-mĂĄling stĂĄr Enhedslisten til 12,3 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang pĂĄ 5,6 procentpoint i forhold til valget sidste ĂĄr.